Recht op Groen!

Bij duurzame mobiliteit wordt vaak gedacht aan hybride of elektrische auto’s of de materialen waarmee de auto geconstrueerd is. Het ‘op de weghouden’ van de auto veroorzaakt echter een veelvoud aan CO2 uitstoot van de oorspronkelijke productie. Zo veroorzaakt een gemiddelde schadereparatie maar liefst 75kg aan CO2 uitstoot. Alleen al om de CO2 uitstoot van de schadereparaties in Nederland te compenseren zijn al 75,000,000 bomen gemoeid. Maar ook het gewone onderhoud vraagt aandacht. Om een auto tijdens zijn levensduur op de weg te houden worden acht maal zoveel onderdelen geproduceerd, dan er ooit opgeschroefd zijn tijdens de productie. Maar er is ook goed nieuws. Het onderhoud kan, voor hetzelfde geld, een stuk milieuvriendelijker. Stichting Duurzaam Repareren certificeert: bandenbedrijven, garages, schadeherstellers, glasherstellers op gebied van duurzaamheid. U kunt met een gerust hart naar deze bedrijven. Zij bieden niet alleen een goede service en professionele reparaties, maar doen dit ook op een zeer duurzame wijze.

 

Meeus publiceert promotiefilm Duurzaam Repareren

 

 

Dave Bebelaar Award 2015

De inschrijving voor de Dave Bebelaar Award is geopend. Vorig jaar waren wij verguld met mooie en innovatieve inzendingen. maar misschien overtreft uw idee onze stoutste verwachtingen. Ga snel naar de Dave Bebelaar Award pagina.

logo DBA 2015 tumb

U kunt het verschil maken! Kies voor een:

200159025-001          shutterstock_28677967-landscape 800          alarmcentral

Duurzame Verzekeraar                 Duurzaam Autobedrijf                    Duurzame Leasemaatschappij

(klik op de link)

Summer BBQ 2014   

 

cover alw

Alles over duurzaamheid en wagenparkberheer

 

Download de laatste nieuwsbrief   (klik op het plaatje)

Oktober 2014

Nieuwsbrief_sept2014_3.indd

 

December 2013

Nieuwsbrief2.indd

 

visiewerk powered

Nieuwsbrief_2.indd

 

 

Download hier de Nieuwsbrief 2013

 

 

Laatste Nieuws

Morien eerste demontagebedrijf

Apeldoorn, Wieuwerd, 23 maart 2015, Eerste demontagebedrijf in Nederland Duurzaam Repareren gecertificeerd Onlangs mocht Ronald Morien van het gelijknamige demontagebedrijf het certificaat Duurzaam Repareren in ontvangst nemen. Het is hiermee het eerste demontagebedrijf dat het certificaat mocht ontvangen. Harry Filon meldt: ”Voor alle duidelijkheid, Morien is getoetst op de eisen die gelden voor bedrijven op… Lees meer »

Duurzaam Repareren certificeert ANWB

Persbericht Den Haag / Apeldoorn,  2 maart 2015. Service centra van ANWB Wegenwacht duurzaam gecertificeerd De ANWB heeft onlangs het certificaat Duurzaam Repareren ontvangen voor alle ANWB Wegenwacht Service Centra. Inmiddels zijn er in de automotive branche meer dan 2.000 bedrijven bij wie het certificaat Duurzaam Repareren op de gevel prijkt. Deze bedrijven worden door… Lees meer »

Eerste certificaat in België

Leuven, 09/02/2015 – Carglass® heeft maandag als eerste autoglashersteller in België het label Duurzaam Repareren in ontvangst mogen nemen. Dit gerenommeerde label is ontwikkeld door klanten en leveranciers van autobedrijven zoals verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners en beloont de inzet van bedrijven om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. Tijdens de ceremonie, die plaatsvond in de… Lees meer »

Klik hier voor meer nieuws