Recht op Groen!

Bij duurzame mobiliteit wordt vaak gedacht aan hybride of elektrische auto’s of de materialen waarmee de auto geconstrueerd is. Het ‘op de weghouden’ van de auto veroorzaakt echter een veelvoud aan CO2 uitstoot van de oorspronkelijke productie. Zo veroorzaakt een gemiddelde schadereparatie maar liefst 75kg aan CO2 uitstoot. Alleen al om de CO2 uitstoot van de schadereparaties in Nederland te compenseren zijn al 75,000,000 bomen gemoeid. Maar ook het gewone onderhoud vraagt aandacht. Om een auto tijdens zijn levensduur op de weg te houden worden acht maal zoveel onderdelen geproduceerd, dan er ooit opgeschroefd zijn tijdens de productie. Maar er is ook goed nieuws. Het onderhoud kan, voor hetzelfde geld, een stuk milieuvriendelijker. Stichting Duurzaam Repareren certificeert: bandenbedrijven, garages, schadeherstellers, glasherstellers op gebied van duurzaamheid. U kunt met een gerust hart naar deze bedrijven. Zij bieden niet alleen een goede service en professionele reparaties, maar doen dit ook op een zeer duurzame wijze.

U kunt het verschil maken! Kies voor een:

Duurzaam Autobedrijf

Duurzame Verzekeraar

Duurzame Leasemaatschappij

(klik op de link)

logo DBA

klik hier voor meer informatie   

 

 

cover alw

Alles over duurzaamheid en wagenparkberheer

 

Download de laatste nieuwsbrief (klik op het plaatje)

Nieuwsbrief2.indd

 

 

Duurzaam Repareren in het land

 

Summer BBQ 2013

een zomerse bijeenkomst met fleetowners, leasemaatschappijen, verzekeraars en belangrijke aanbieders uit de autobranche; Klik hier voor de foto’s: Bussloo 04-07-2013 Manifest en zomer bbq, Iov Duurzaam Repareren. Foto Raphaël Drent, Tiel.                      visiewerk powered   Demodag 22 juni Apeldoorn 601923_473524702731519_399564788_n Opendag 23 juni Brunssum Poster-iCleanBrunssum Nieuwsbrief_2.indd  

Download hier de laatste Nieuwsbrief 

 

 

Laatste Nieuws

Themalunch Carrosserie

  Themalunch Transport Compleet   Op 19 maart a.s. organiseren CarrosserieNL en de stichting Duurzaam Repareren een themalunch Duurzaam Carrosserie tijdens de beurs Transport Compleet in Hardenberg. Duurzaamheid is niets meer of minder dan je bedrijf toekomstbestendig maken. Juist in tijd van economische recessie is het belangrijk om scherp aan de wind te kunnen zeilen…. Lees meer »

Autotaalglas in professionaliteit bevestigd

Apeldoorn,  7 februari 2014.     Voor Autotaalglas is Duurzaam Repareren een logisch onderdeel van het kwaliteitsconcept   Onlangs zijn alle vestigingen van Autotaalglas door de stichting Duurzaam Repareren gecertificeerd. Autotaalglas is een landelijke franchiseorganisatie met 54 vestigingen. Autotaalglas is een franchiseorganisatie. Dit betekent dat elke vestiging wordt geleid door iemand die binnen een strikt… Lees meer »

Autoglaz repareert ook duurzaam

Apeldoorn, Veenendaal, 30 januari 2014.  Met de certificering door de stichting Duurzaam Repareren heeft Autoglaz duurzaamheid integraal onderdeel gemaakt van haar kwaliteitsnorm. Kwaliteit stond al centraal bij Autoglaz. Zo is men ISO 9001 gecertificeerd en is de kwaliteit op zo’n hoog niveau dat men een levenslange garantie kan geven. Duurzaamheid is echter voor Autoglaz een… Lees meer »

Klik hier voor meer nieuws