Recht op Groen!

Bij duurzame mobiliteit wordt vaak gedacht aan hybride of elektrische auto’s of de materialen waarmee de auto geconstrueerd is. Het ‘op de weghouden’ van de auto veroorzaakt echter een veelvoud aan CO2 uitstoot van de oorspronkelijke productie. Zo veroorzaakt een gemiddelde schadereparatie maar liefst 75kg aan CO2 uitstoot. Alleen al om de CO2 uitstoot van de schadereparaties in Nederland te compenseren zijn al 75,000,000 bomen gemoeid. Maar ook het gewone onderhoud vraagt aandacht. Om een auto tijdens zijn levensduur op de weg te houden worden acht maal zoveel onderdelen geproduceerd, dan er ooit opgeschroefd zijn tijdens de productie. Maar er is ook goed nieuws. Het onderhoud kan, voor hetzelfde geld, een stuk milieuvriendelijker. Stichting Duurzaam Repareren certificeert: bandenbedrijven, garages, schadeherstellers, glasherstellers op gebied van duurzaamheid. U kunt met een gerust hart naar deze bedrijven. Zij bieden niet alleen een goede service en professionele reparaties, maar doen dit ook op een zeer duurzame wijze.

Dave Bebelaar Award 2015

De inschrijving voor de Dave Bebelaar Award is geopend. Vorig jaar waren wij verguld met mooie en innovatieve inzendingen. maar misschien overtreft uw idee onze stoutste verwachtingen. Ga snel naar de Dave Bebelaar Award pagina.

logo DBA 2015 tumb

U kunt het verschil maken! Kies voor een:

200159025-001          shutterstock_28677967-landscape 800          alarmcentral

Duurzame Verzekeraar                 Duurzaam Autobedrijf                    Duurzame Leasemaatschappij

(klik op de link)

Summer BBQ 2014   

 

 

 

cover alw

Alles over duurzaamheid en wagenparkberheer

 

Download de laatste nieuwsbrief(klik op het plaatje)

Nieuwsbrief2.indd

 

 

visiewerk powered

Nieuwsbrief_2.indd

 

 

Download hier de Nieuwsbrief 2013

 

 

Laatste Nieuws

Koops-Furness Lease sluit aan

Persbericht Almere, Apeldoorn, 1 augustus  2014, Koops Furness Lease sluit zich aan bij de coalitie van duurzame wagenparkbeheerders   Onlangs ondertekende Edwin Snijders, manager van Koops Furness Lease, het manifest Duurzaam Wagenparkbeheer van de stichting Duurzaam Repareren. En, prijkt het certificaat trots aan de muur. “Voor ons is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van groot belang. Of, zoals… Lees meer »

Care-Henkel wint Dave Bebelaar Award

Apeldoorn, 20 juni 2014, Combi Care Autoschade & Henkel wint de eerste Dave Bebelaar Award De Dave Bebelaar Award 2014 is gewonnen door de inzending die Care Autoschade en Henkel gezamenlijk hebben ingediend. De jury was van mening dat dit het meest toonaangevende duurzaamheidsinitiatief was van de vier genomineerden.  De uitreiking kreeg een emotioneel cachet… Lees meer »

Univé stimuleert duurzaam repareren

Persbericht Assen, 20 mei 2014 Univé heeft zich aangesloten bij stichting Duurzaam Repareren. Hiermee stimuleert Univé dat reparatieopdrachten milieuvriendelijk worden uitgevoerd. Vanuit haar coöperatieve inslag hecht Univé veel waarde aan een duurzame en betrokken samenleving. Univé is een organisatie van, voor en door mensen en wil daarom ook een maatschappelijk meerwaarde hebben voor haar omgeving…. Lees meer »

Klik hier voor meer nieuws