AEGON Schade Service stelt certificering Duurzaam Repareren verplicht

 

AEGON gaat binnen zijn netwerk voor auto- en glasschade herstel AEGON Schade Service gebruik maken van de certificering van de stichting Duurzaam Repareren. De schadeherstellers binnen het netwerk van AEGON zullen met deze certificering aan extra eisen op het gebied van duurzaamheid moeten voldoen. AEGON is de eerste verzekeraar die deze certificering verplicht gaat stellen.

Nederland heeft een wagenpark van meer dan acht miljoen motorvoertuigen. Naast het brandstofverbruik zijn het onderhoud, de reparaties en het schade- en glasherstel aan deze voertuigen een zware belasting voor het milieu. Verzekeraars zijn de belangrijkste professionele opdrachtgevers bij schade- en glasherstel.  Harry Filon van stichting Duurzaam Repareren: ”de stichting bevordert duurzaamheid bij onderhoud en (schade-) reparatie aan motorvoertuigen door middel van certificering. Bedrijven die gecertificeerd willen worden moeten onderhoud, glas- en schadeherstel uitvoeren aan de hand van een pakket van eisen. Dit pakket wordt samengesteld en up-to-date gehouden door een college van deskundigen uit de branche.” Paul Knapper, Buitendienstmanager Preventie en Expertise van AEGON: “Naast de service aan onze klanten is duurzaamheid een erg belangrijk criterium voor AEGON bij het herstel van schade. Duurzaam Repareren is een uitstekend initiatief dat voortkomt uit een vraag van de branche zelf. In onze ogen heeft duurzaamheid ook niets met duur te maken, het kan juist bijdragen aan kostenbeheersing. De bij AEGON Schade Service aangesloten schadeherstellers die nog niet aan de eisen voldoen, krijgen een jaar de tijd om wel de vereiste stappen te maken.”

De stichting Duurzaam Repareren spreekt van een belangrijke stap in het duurzamer maken van de branche. Harry Filon: “AEGON is de eerste verzekeraar die zich aansluit bij de stichting en onderstreept daarmee nog eens het belang dat zij hechten aan duurzaamheid. Wij verwachten dat binnenkort ook andere verzekeraars het voorbeeld van AEGON zullen volgen.”

Paul Knapper Paul Knapper (AEGON)