AH Autoschade Herstel voorop in Duurzaam Repareren

Apeldoorn, 3 juli 2012

In navolging van de bandenspecialisten en de garagebedrijven certificeert de stichting Duurzaam Repareren nu ook schadeherstelbedrijven. AH Autoschade Herstel is het eerste  schadeherstelnetwerk dat het certificatietraject ingaat.

In toenemende mate eisen leasemaatschappijen en fleetowners van de automotive bedrijven dat men onderhoud en reparaties zo duurzaam mogelijk uitvoert. De eerste leasemaatschappijen hebben een certificering door de stichting Duurzaam Repareren al in hun leverancierscontracten  opgenomen en nu ook schadeherstel voor certificering in aanmerking komt, sluiten ook de eerste verzekeraars aan. Ook voor hen is het belangrijk dat de auto van de verzekerde niet alleen goed maar ook duurzaam hersteld wordt.

Michael Huis (foto):”Dat steeds meer opdrachtgevers deze certificering wensen is voor ons een belangrijke drijfveer, maar niet de enige. Er is nu concreet wat ‘duurzaam’ is en daarmee een standaard in onze branche gekomen. Niet bedacht door ons of de branche maar door de markt, geïnitieerd door de overheid. Bovendien past dit naadloos in onze positionering die erop gericht is om onze klanten te helpen toegevoegde waarde te bieden. Dat we de eerste zijn zit in onze dna; AH Autoschade Herstel is immers een onderdeel van The Alwaysbemobile Company, pionier in automotive.”

“Dat duurzaamheid ook in de automotive zijn intrede doet staat buiten iedere discussie. Er zijn bedrijven die straks met de rest van de markt zullen aansluiten en er zijn bedrijven, zoals AH Autoschade Herstel, die graag voorop lopen, nu er nog een competitief voordeel te halen is”, voegt Angelica Gravendijk, secretaris van de stichting, toe. De verwachting is dat alle vestigingen van AH Autoschade Herstel in de komende twee maanden gecertificeerd zullen worden door de stichting Duurzaam Repareren. Zo zal ook het schadeherstel in de toekomst een stuk milieuvriendelijker zijn.