ASN Groep eerste grote schadeketen die voor duurzaamheid gaat

Apeldoorn, Amsterdam, 14 september 2012

In de komende maanden zullen alle vestigingen van de ASN Groep het certificatie traject ingaan van de stichting Duurzaam Repareren. Zij zijn daarmee de eerste grote schadeketen die voor duurzaamheid kiest.

“Duurzaamheid is voor ASN om twee redenen belangrijk” zegt Peter Lammerts, directeur van de ASN Groep. ‘Wie niet in duurzaamheid investeert, kan straks niet meer concurreren. Grondstoffen zijn niet onuitputtelijk en zullen alleen maar duurder worden. Hetzelfde geldt voor arbeid, waste en het afvoeren van stoffen. Duurzaamheid is dus allereerst van belang om de zaken op orde te hebben en klaar te zijn voor de toekomst”. “Die toekomst is dichterbij dan menigeen denkt. De klant zal toenemend eisen dat het schadebedrijf niet alleen professioneel herstelt, maar dit ook op een duurzame manier doet. Partijen in de gestuurde schadestroom sturen vooral op prijs, maar dit zijn ook partijen die niet geassocieerd willen worden met vervuilende bedrijven”.

De stichting Duurzaam Repareren is enthousiast over het aansluiten van de ASN Groep. “De stichting is een coalitie van de vooroplopers. Leasemaatschappijen en verzekeraars die zich bewust zijn dat zij als opdrachtgever duurzaamheid moeten eisen en autobedrijven die hierin willen voorzien, vinden de weg naar de stichting”, aldus Harry Filon van de stichting.  “ASN heeft ervoor gekozen om voorop te lopen en niet straks met de rest van de markt aan te sluiten. Want, bedrijven die niets aan duurzaam doen, bestaan straks simpelweg niet meer”.

De stichting Duurzaam Repareren is begin dit jaar gestart met de certificering van fast-fitters (Profile) en garagebedrijven. Met de certificering van de ASN Groep heeft de stichting Duurzaam Repareren nu ook nadrukkelijk zijn  stempel gezet op de schadeherstel branche. Zij verwacht binnenkort nog meer ketens aan te sluiten, maar ook individuele bedrijven zijn welkom.

ASN Groep is een landelijke organisatie met meer dan 65 aangesloten franchisenemers in de schadeherstel die op een uniforme manier werken en communiceren naar landelijke en lokale opdrachtgevers.