Autowassen van start

Groene autowasinstallaties kleuren groen  

De koplopers op gebied van duurzaamheid in het autowassen, hebben zich verenigd in het keurmerk Duurzaam Autowassen. Dit is een initiatief van de stichting Duurzaam Repareren die in de automotive sector al honderden bedrijven heeft gecertificeerd.   

Om de duurzame waslocaties te17109003_ml kunnen onderscheiden was het voor de stichting essentieel dat er voldoende partijen in de branche zijn die hieraan willen meewerken. Men is dan ook er blij dat merken als Washtec, iClean Carwash Technologies, Flowey en AUWA zich achter dit initiatief hebben geschaard. “Dit zijn de professionele leveranciers van machines en wasmiddelen en die hebben wij nodig”: aldus Harry Filon van de stichting. Duurzame waslocaties verbruiken veel minder energie, en schoon water en gebruiken milieuvriendelijke producten.

Peter van Veen:”WashTec  voelt zich als marktleider verantwoordelijk om steeds duurzamere machines te ontwikkelen. Natuurlijk is dit belangrijk voor het milieu, maar energieverbruik, productverbruik, waterverbruik en de levensduur van de machines bepalen ook de winstgevendheid of zelfs de levensvatbaarheid op de langere termijn. Wij denken ook dat de klanten het steeds belangrijk vinden, alleen niet weet welke waslocatie nu wel of niet oog voor het milieu hebben. Met het keurmerk kunnen wij de ondernemers die in duurzaamheid hebben geïnvesteerd hiervoor ook de erkenning geven.”

 

meer…….