Care Autoschade Duurzaam Repareren

 

Alle Care Autoschade vestigingen door ‘Duurzaam Repareren’ gecertificeerd

In de afgelopen periode zijn alle vestigingen van Care Autoschade door de stichting Duurzaam Repareren gecertificeerd. Voor de marktleider in schadeherstel betekent dit geen aanpassing in de bedrijfsvoering.

“We werken immers al jaren aan het duurzaam inrichten van groen spuitenons bedrijf. Duurzaam repareren zit in ons DNA, dit blijkt bijvoorbeeld uit het gebruik van UV-straling bij het drogingsproces waardoor het energieverbruik lager wordt. Een ander voorbeeld is het repareren van kunststof bumpers in plaats van vervangen, waardoor je minder afval hebt en uiteindelijk minder CO2 uitstoot ”: zegt Hans Geitenbeek, Directeur Operations. Care Autoschade heeft dit vormgegeven onder de naam Care Green en realiseerde hiermee al een afname van 20% op de CO2 uitstoot.

De aansluiting bij de stichting Duurzaam Repareren is vooral bedoeld om op gebied van duurzaamheid een brug te slaan naar de opdrachtgevers. “De stakeholders bij de stichting Duurzaam Repareren zijn leasemaatschappijen, fleetowners en verzekeraars.  Dat zijn ook onze klanten en de stichting biedt een goed platform om samen met de klant naar meer duurzaamheid te komen”.

Harry Filon van de stichting is ook verheugd over het toetreden: ”Care Autoschade heeft veel ervaring op het gebied van duurzaamheid in schadeherstel, daar kunnen wij  van leren. Het zal zeker ons beeld wat mogelijk is en onmogelijk is gaan verbeteren”.   

In de komende weken verschijnen  de bordjes van Stichting Duurzaam Repareren op alle 57 vestigingen van Care Autoschade.