Carglass kiest voor Duurzaam Repareren

carglass foto kleinformaat

Carglass streeft naar maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Men stelt zich dan ook ten doel bij te dragen aan een beter leefklimaat. Carglass heeft de zorg voor het milieu geïntegreerd in haar processen. In 2015 wil de ruitspecialist haar CO2-uitstoot met 30% gereduceerd hebben.

Het aansluiten op het initiatief Duurzaam Repareren is een weloverwogen stap van de marktleider op glasherstel en – vervanging. “Wij zijn al lange tijd intensief bezig om de reparatie van autoglasschades zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Onze kennis en ervaring op dit gebied willen wij delen met de branche en de opdrachtgevers”: aldus Robert Sterke, directeur marketing en sales van Carglass.

In de komende maanden worden alle vestigingen van Carglass door de stichting Duurzaam Repareren gecertificeerd. Hiermee heeft de stichting ook op glasherstel een grote stap gezet.

Inmiddels zijn er al meerdere glasherstellers door de stichting gecertificeerd. Maar met de samenwerking met Carglass is de stichting zeer content. “We willen de consument een duurzaam alternatief bieden. Dan is een landelijke dekking essentieel. Wanneer de klant voor de duurzame oplossing moet uitwijken naar een andere plaats, dan is dat weinig duurzaam”: meent Harry Filon van de stichting. “Nu steeds meer marktleiders zich bij Duurzaam Repareren aansluiten kunnen we duurzaamheid in de automotive branche echt gestalte geven en is de norm gesteld. Want Nederland wil duurzame oplossingen”.

Carglassbiedt duurzaam glasherstel en -vervanging. Sterke: “Een paar jaar geleden hebben we al een wezenlijke stap gezet door met HPX3 de meest duurzame reparatiehars te introduceren.  Tevens leiden onze bedrijfsprocessen, materiaalkeuze, afvalbeheer en huisvesting ieder jaar weer tot een aanzienlijke daling in CO2 uitstoot.  Onze werkwijze laten we nu graag toetsen aan de eisen van de stichting Duurzaam Repareren. Wij vinden aansluiten belangrijk omdat in de stichting de klant sterk vertegenwoordigd is”. De eisen van de stichting Duurzaam Repareren worden beheerd door het College van Deskundigen. Hierin zitten o.a. leasemaatschappijen, fleetowners, verzekeraars, onder voorzitterschap van de ANWB.