Duurzaam Repareren certificeert ANWB

Persbericht
Den Haag / Apeldoorn,  2 maart 2015.

Service centra van ANWB Wegenwacht duurzaam gecertificeerd

De ANWB heeft onlangs het certificaat Duurzaam Repareren ontvangen voor alle ANWB Wegenwacht Service Centra. Inmiddels zijn er in de automotive branche meer dan 2.000 bedrijven bij wie het certificaat Duurzaam Repareren op de gevel prijkt. Deze bedrijven worden door een college structureel gecontroleerd op diverse duurzaamheidseisen.

Vanwege haar maatschappelijke rol wil de ANWB al haar producten en diensten verantwoord (laten) produceren en aanbieden. Dat geldt dus ook voor de eigen diensten. Dat de negen servicestations van de ANWB nu een certificaat krijgen is een belangrijke erkenning voor de duurzame manier van werken bij ANWB Wegenwacht. Zo verwerkt de Wegenwacht onder meer verkeerd getankte brandstof, gebruikte accu’s en banden op een duurzame manier.

ANWB Service Centra

Angelica Gravendijk, van Duurzaam Repareren: ”De service centra zijn natuurlijk niet op alle punten vergelijkbaar met een garagebedrijf, maar ook hier worden reparaties uitgevoerd, werkt men met olie en smeermiddelen en levert men banden en accu’s. Onze eisen zijn er op gebaseerd dat dit met het oog voor het milieu, de samenleving en de gezondheid van de medewerkers gebeurt”.