Erkenning Duurzaam Repareren voor Tunap

Apeldoorn,  4 september 2013.

Erkenning Duurzaam Repareren voor Tunap meer dan een nieuw certificaat

Tunap is ontwikkelaar en leverancier van onderhoudsproducten en werkplaatschemie voor de automotive branche. Onlangs zijn de producten door de stichting Duurzaam Repareren getoetst en akkoord bevonden.

Veiligheid en milieu is onderdeel van de kernkwaliteiten van het concern. Men is alPeter_Frans_Pals lange tijd in het bezit van diverse certificaten zoals ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, DEKRA en NSF. Aan dit rijtje kan nu ook de erkenning door Duurzaam Repareren worden toegevoegd. Toch is dit meer dan een nieuwe toevoeging aan het rijtje certificaten.

“Duurzaam Repareren is de enige norm die door de klant van het garagebedrijf wordt beheerd, het zijn dus de eisen die de klant stelt aan milieuvriendelijkheid”:  zegt Peter-Frans Pals, directeur Benelux. De producten van Tunap kunnen zich qua prestaties meten met de beste producten, maar onderscheiden zich door de milieuvriendelijkheid. “Milieuvriendelijk betekent ook dat het geen gevaar oplevert voor de gezondheid van de medewerkers en de klanten”.

Harry Filon van Duurzaam Repareren: ”Het is belangrijk dat producenten producten ontwikkelen en in de markt zetten waarbij nadrukkelijk aandacht is voor milieu en gezondheid risico’s”. In het belang van het milieu en de gezondheid van de klant en de medewerkers. Maar volgens Filon ook vanwege de winst, want: ”In de nabije toekomst zal de duurzame inzetbaarheid van het personeel bepalend zijn voor de concurrentie vaardigheid. Wie een hoog ziekteverzuim heeft is kansloos”.

Pals benadrukt dat duurzaam, niets met duur te maken heeft. De producten van Tunap zijn in het gebruik beslist niet duurder dan kwalitatief vergelijkbare producten. Dankzij de laboratoria en ontwikkeling in eigen huis is Tunap in staat met innovatieve producten in te spelen op de marktbehoefte, vaak in samenwerking met vooraanstaande constructeurs/importeurs. Tunap levert naast de producten aan de autobedrijven, ook producten aan de industrie, de autofabrikanten (OEM), cosmetica artikelen en de verpakkingsindustrie.