Garages vinden en vergelijken nu ook op basis van duurzaamheid

PERSBERICHT

DELFT, APELDOORN, 28-09-2012

BesteGarage.nl en de stichting Duurzaam Repareren gaan samenwerken. Hiermee wordt het voor de autobezitters mogelijk om in één oogopslag te zien of een autobedrijf duurzaam werkt en welke diensten en services men aanbiedt.

BesteGarage.nl adviseert autobezitters bij het vinden van de beste garage in de buurt op basis van beoordelingen van andere autobezitters. Op de website staan ruim 12.500 autobedrijven en ruim 6.500 beoordelingen. Steven Kop, directeur van de BesteGarage.nl: ”39% van de autobezitters ervaart wantrouwen bij het bezoek van de garage. Wij vinden het belangrijk dat consumenten online en onafhankelijk een goede vergelijking moet kunnen maken tussen verschillende autobedrijven. Hierin is duurzaamheid een belangrijk selectiecriteria. Stichting Duurzaam Repareren is in onze ogen de juiste partij om Duurzaamheid te certificeren”.

Door de samenwerking met BesteGarage.nl kan de autobezitter nu ook zien welke bedrijven duurzaam werken en hierop een selectie maken. Angelica Gravendijk van Duurzaam Repareren: ”Wij merken dat steeds meer consumenten het belangrijk vinden dat garagebedrijven en schadeherstellers de klus niet alleen professioneel en tegen een redelijk tarief klaren, maar hierbij ook oog hebben voor het milieu en de samenleving”. “Door de samenwerking kan men dit nu in één oogopslag zien. Zeer transparant, want men zal ontdekken dat professionele garages, met een goede service èn oog voor het milieu, niet duurder zijn dan anderen. BesteGarage.nl is voor ons een belangrijke partij om de duurzame garagebedrijven en schadeherstellers onder de aandacht van de consument te brengen”.

“Consumenten vergelijken steeds vaker online, voordat ze een product kopen. Denk bijvoorbeeld aan restaurants en hotels. BesteGarage.nl doet precies hetzelfde maar dan voor autobedrijven. Via BesteGarage.nl zoeken en vinden maandelijks 25.000 autobezitters een garage en vanaf nu dus ook de duurzame”: aldus Steven Kop.