Goedkoper geldlenen voor Duurzaam Repareren gecertificeerde bedrijven

Vandaag hebben de Europese Investeringsbank en de Rabobank de impactlening voor duurzame bedrijven gelanceerd. Voorwaarde is dat men een door deze banken geaccrediteerd keurmerk bezit. Bedrijven met het certificaat Duurzaam Repareren komen voor de lening met extra gunstige voorwaarden in aanmerking.

De Europese Investeringsbank (EIB ) en de Rabobank lanceren de impactlening Nederlandse ondernemers (MKB en midkap) om het investeren in duurzaamheid te stimuleren. Voor het verstrekken van leningen t.b.v. investeringen die een positieve maatschappelijke impact hebben, is in eerste aanleg 50 miljoen euro extra beschikbaar.

Ondernemers, die aantoonbaar actief zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen en nieuwe duurzame investeringen willen doen, kunnen daarvoor gebruikmaken van de impactlening met een rentekorting die kan oplopen tot 1,2% bij nieuwe financieringen.

“Investeringen van de EIB leveren een tastbare en effectieve bijdrage aan de Nederlandse economie. Het is in het belang van toekomstige generaties dat die investeringen duurzaam zijn. Dankzij deze impactlening is er extra geld beschikbaar en het is aan de Nederlandse ondernemers om het in hun voordeel én in het voordeel van mens, milieu en maatschappij te investeren”, zegt Vice-President Pim van Ballekom. “Het is de eerste keer dat de EIB financiële steun in Nederland specifiek richt op het stimuleren van duurzame ontwikkeling bij het MKB en midkaps. Indien dit initiatief succesvol blijkt, zullen de Rabobank en de EIB serieus overwegen om dit een vervolg te geven.”

Om voor de gunstige lening in aanmerking te komen dient de onderneming gecertificeerd duurzaam te zijn. Het certificaat Duurzaam Repareren is door de EIB en Rabobank gewogen en voldoet aan de gestelde eisen. Met het certificaat Duurzaam Repareren bent u aantoonbaar duurzaam en heeft u een streepje voor. Ook bij de banken.