Dave Bebelaar Award 2018

De organisatie maakt bekend dat de inschrijving voor deze inmiddels prestigieuze award is geopend. Men hoopt ook dit jaar weer voorbeeldgevende projecten, producten en organisaties het podium te mogen bieden.

Het is alweer de vijfde editie van de award. De klinkende namen bij de winnaars ui

de voorgaande edities, zoals Henkel, Friesland Lease, iClean, Perfect-Green en Roberlo, maken de award prestigieus. Maar ook de lijst van genomineerden kent grote namen en volgens de organisatie waren ook deze inzendingen prachtige voorbeelden van initiatieven en of stappen die men op gebied van duurzaamheid kan nemen.

Door ‘best practices’ en innovatieve ideeën op gebied van duurzaamheid een podium te bieden, hoopt de organisatie dat ook anderen enthousiast worden en deze voorbeelden volgen.

“We zijn als organisatie nu vijf jaar onderweg. Als we zien wat er nu al meer mogelijk is

op gebied van duurzaamheid en wat er op dit gebied aan innovaties en nieuwe ideeën de revue is gepasseerd, dan zijn wij blij verrast. Wij denken dat de Dave Bebelaar Duurzaamheidsaward hieraan ook heeft bij gedragen”, aldus Angelica Gravendijk, secretaris stichting Duurzaam Repareren.

De Dave Bebelaar is een publieksprijs. Tijdens het jaarlijkse event van Duurzaam Repareren wordt een promotiefilm getoond van alle genomineerden en krijgen zij de kans om één minuut te pitchen. Vervolgens kan het publiek haar stem uitbrengen. Twee weken voorafgaand aan het event kan men via de website ook al op de favoriete inzending stemmen. Deze stemmen tellen voor één derde mee.

Met de award is ook een geldprijs gemoeid die aan een goed doel geschonken kan worden. Zo ging het prijzengeld de afgelopen jaren al naar mooie initiatieven als de Ronald Mc Donald Hoeve, Stichting Stivosina, het HAN – Hydromotive project en de stichting DaDa.

De organisatie roept een ieder op om hun duurzaamste initiatief, proces, project of product aan te melden om het het podium te geven die het verdient. Aanmelden kan tot eind mei.

Hier treft u het wedstrijdreglement 2018

Hier treft u het inschrijfformulier 2018

Het inschrijfformulier sturen naar: inf@duurzaamrepareren.nl

Dave Bebelaar Award 2017

Ook dit jaar is er weer een Dave Bebelaar Award en ook dit jaar zijn wij erg blij met de kwaliteit van de inzendingen. Tijdens onze jaarlijkse happening, dit jaar een lustrumbijeenkomst op 29 juni, zal het publiek de winnaar kiezen.

Graag stellen wij u de genomineerden van de 2017 – editie, in willekeurige volgorde, voor.


Roberlo

Roberlo heeft als eerste producent een styreenvrije plamuur ontwikkeld. Zoals bekend is styreen zeer schadelijk voor het milieu en de gezondheid van de medewerkers. Wij denken dat dit een belangrijke innovatieve doorbraak is.

Makra

Makra is voor de tweede keer genomineerd. Dit maal niet met een product-innovatie. Maar men heeft in de praktijk gezien dat geconcentreerde producten zelden in de juiste verhouding worden aangemaakt. Dat is een verspilling die slecht is voor het milieu en voor de kosten.


Allround Automotive Solutions (AAS)

De schadeketen AAS heeft het platform  ‘GoedDoenDoetGoed’ ontwikkeld. Een programma dat door de AAS-ondernemers kan worden gebruikt op gebied van MVO.

Boa Nova

Eco All the Way heet het nieuwe concept van Boa Nova. Een compleet assortiment van ecologische service producten, waarvan zelfs de verpakking volledig biologisch afbreekbaar is.

Transscope

Wagenparkbeheer 2.0. Door inventief en zorgzaam wagenpark beheer en gebruik wordt er tot 10 a 20% bezuinigt op hoeveelheid voertuigen en meer op het verbruik van voertuigen. Besparing op milieu en kosten door inzicht.

 

Breng jouw stem uit!

Helaas kan u niet meer via internet een stem uitbrengen. De uitgebrachte stemmen tellen mee voor de publieksstemmen die op 29/6 tijdens het jaarlijkse event worden uitgebracht.

 

Op 29 juni aanstaande maken we bekend welke genomineerde de Dave Bebelaar Award 2017 mee naar huis neemt.

Meer informatie: info@duurzaamrepareren.nl

vanaf vrijdag 9 juni  kan u via deze site uw stem uitbrengen

 

 

Dave Bebelaar Award 2016

Op 23 juni jl. heeft het publiek, tijdens het jaarlijkse event, Friesland Lease met de BOVAG-Leasefiets als winnaar aangewezen.
Genomineerden 2016

MEWA Textiel Nederland

Initiatief: MEWA Bio-Circle; systeem voor onderdelenreiniging
Spreker: de heer S. Goubert

De Nationale Autowasbon

Initiatief: De Groene Autowasbon
Spreker: Shailen Rambaram Mishre

Förch Nederland

Initiatief: Eenvoudig concept m.b.t. bereikbaarheid van duurzame producten
Spreker: Gerrit de Zwaan

ServiceBook Nederland B.V.

Initiatief: Registreert uitgevoerde en toekomstig onderhoud aan personenauto’s
Spreker: Amin Adjroud

Friesland lease/Bovag Leasefiets

Initiatief: Leasefiets; samenbrengen van vitaliteit en mobiliteit
Spreker: Peter Storm

 

INSCHRIJVEN DBA-2017 DOET U HIER!