James 63 x Duurzaam

JAMES Auto Service is per 1 oktober van dit jaar een zelfstandige keten. Met deze stap wil de formule versneld groeien en haar positie als professionele landelijke aanbieder van merkonafhankelijk onderhoud verder te versterken. JAMES Auto Service heeft zich aangesloten bij de Stichting Duurzaam Repareren en alle 63 vestigingen van JAMES zijn voor eind 2014 gecertificeerd.

“Een professionele keten is een duurzame keten: zegt Denis van Altena, Directeur van JAMES Auto Service. Duurzaamheid is alert zijn op grondstoffen, je energieverbruik beperken, zuinig zijn op je medewerkers en zo min mogelijk verkwisten. Als je duurzaam werkt, dan kan je uitstekende reparaties tegen scherpe prijzen aanbieden. Daarom is duurzaamheid voor ons essentieel”.

Michiel Meijer, General Manager van JAMES Auto Service: “Er zijn meerder manieren om duurzaamheid op te pakken. Wij hebben specifiek voor Duurzaam Repareren gekozen omdat onze zakelijke klanten waaronder de meeste leasemaatschappijen, aan dit certificaat grote waarde toekennen en het soms zelfs een absolute eis is – terecht! Wij komen het ook steeds vaker tegen in aanbestedingen van fleetowners en de overheid. Ook in die markt willen wij onze positie verder versterken. En de ANWB heeft zich achter Duurzaam Repareren geschaard, dus de brug naar de particulier wordt zo ook geslagen”.

De certificatie zal nog enige tijd in beslag nemen. JAMES Auto Service heeft momenteel 63 vestigingen die allemaal in het certificatietraject zitten. De Stichting Duurzaam Repareren streeft bij al deze vestigingen nog dit jaar de nulmeting te hebben afgerond. Door de snelle groei van de keten, nieuwe leden sluiten zich momenteel in grote getale aan, zal er nog wel een uitloop zijn in het begin van 2015.

Harry Filon van de Stichting is blij met de toetreding van JAMES Auto Service: ”Onze stakeholders willen graag het wagenpakbeheer neerleggen bij duurzame autobedrijven. Met de ruim 60 nieuwe gecertificeerde garages wordt het landelijk netwerk verder versterkt. Het is ook mooi om te zien dat JAMES Auto Service hiermee een kwalitatieve slag maakt en een serieuze concurrent wordt van de dealers”.