Duurzaam Autowassen

Het zelf wassen van de auto: voor sommige mensen een plezier, voor zichzelf als mede voor hun “stalen ros”, en voor anderen een regelmatig terugkerende vervelende klus. Een alternatief is om gebruik te maken van een professionele autowasgelegenheid.

Dit heeft niet alleen als voordeel dat zelf zwoegen niet hoeft, maar het levert ook een substantiële bijdrage aan een beter milieu.

Steeds meer overheden, zoals gemeenten, begrijpen dat duurzaam autowassen een positieve invloed heeft op het milieu. Het is ook daarom dat een toenemend aantal gemeenten het wassen op straat ontmoedigt, of zelfs verbiedt. Overigens zijn er ook landen, zoals Duitsland en Zwitserland waar wassen op straat gewoonweg verboden is.

Het wassen bij een autowasgelegenheid is dus altijd veel duurzamer, dan het wassen op straat. Maar er zijn ook onderlinge verschillen tussen de wasgelegenheden. Om hier tussen de verschillen duidelijk te maken is de stichting Duurzaam Repareren het keurmerk Duurzaam Autowassen gestart.

Lees hier meer over het keurmerk Duurzaam Autowassen.

De Groen Autowasbon

De Groene Autowasbon is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen de Washtec-Groep, Christ Wash Systems, de Nationale Autowasbon en Duurzaam Repareren (Duurzaam Autowassen).

Wilt u de Groene Autowasbon cadeau doen,  heeft u de Groene Autowasbon cadeau gekregen of wilt u als wasexploitant meedoen? Hier leest u meer over de Groene Autowasbon.

 

autootje