Profile Tyrecenter onderstreept belang duurzaamheid

Persbericht ABMC (31/01/2012):

Nederlandse vestigingen gecertificeerd door stichting Duurzaam Repareren

Alle vestigingen van Profile Tyrecenter Nederland zijn gecertificeerd door de stichting Duurzaam Repareren. Ondernemer Marcel Willems van Profile Tyrecenter Willems uit Amsterdam kreeg uit handen van autocoureur en duurzaamheidsambassadeur Tim Coronel het eerste certificaat Duurzaam Repareren overhandigd. De hyperspecialist in banden en velgen garandeert met het keurmerk duurzame producten en een milieuvriendelijke manier van werken. Profile Tyrecenter is hiermee een natuurlijk verantwoord alternatief ten opzichte van andere bedrijven.

Eind vorig jaar startte de stichting Duurzaam Repareren de certificering met een pilot bij The Alwaysbemobile Company, waar Profile Tyrecenter onderdeel van is. De missie van de stichting is het zichtbaar maken van autobedrijven die na een audit door de DEKRA als milieuvriendelijk kunnen worden beschouwd. Het certificaat Duurzaam Repareren sluit aan op een toenemende marktbehoefte en wordt ook vanuit de overheid sterk gestimuleerd.

Voorstander duurzame mobiliteit

Tim Coronel is een groot voorstander van duurzame mobiliteit en als ambassadeur aan de Stichting Duurzaam Repareren verbonden. Hij reikte het eerste certificaat uit aan Marcel Willems van Profile Tyrecenter Willems. Coronel: “Duurzame mobiliteit hoeft niet duurder te zijn. Automobilisten weten dankzij het certificaat Duurzaam Repareren bij welke bedrijven zij hun auto op een milieuvriendelijke wijze kunnen laten onderhouden, zonder dat het meer gaat kosten. Ik ben er trots op dat Profile Tyrecenter het belang van duurzaamheid zo hoog in het vaandel heeft staan.”

Toekomst

De vestigingen van Profile Tyrecenter zijn de eerste in Nederland die het certificaat Duurzaam Repareren ontvangen. Harm Nieboer, directeur Profile Tyrecenter Nederland, is blij met de ontwikkelingen. Nieboer: “Duurzaam repareren heeft de toekomst. Duurzaamheid wordt voor automobilisten steeds belangrijker. Ook partijen als leasemaatschappijen en fleetowners zien dit in. Zij denken daarom mee over de optimalisering van dit keurmerk. Met de certificering zijn wij koploper in milieuvriendelijke kwaliteit in de automotive branche. Zo blijven we ons onderscheiden.”