Terberg Leasing ondertekent manifest Duurzaam Wagenparkbeheer

Op 7 oktober jl. tekende Henk Vonhof, directeur operations namens Terberg leasing het onlangs door de stichting Duurzaam Repareren gelanceerde manifest ‘Duurzaam Wagenparkbeheer’. Terberg Leasing sluit zich aan bij de coalitie van koplopers in duurzaamheid.

Ruim 7 jaar  geleden startte Terberg Leasing al met het duurzame leaseproduct Greenlease®. Het inmiddels vernieuwde Greenlease leidt tot verduurzaming én kostenbesparing. De samenstelling van het wagenpark,  het tankgedrag, de CO₂-uitstoot en bandenslijtage zijn een paar van de elementen. Met Greenlease heeft de organisatie zelfs een klimaatneutraal wagenpark doordat de CO₂ wordt gecompenseerd.

Naast deze speciale leasevorm voor klanten is Terberg Leasing zelf een klimaatneutrale onderneming. Door zich aan te sluiten bij de stichting Duurzaam Repareren wil Terberg Leasing  integraal aandacht vragen voor duurzaam onderhoud, reparatie en herstel . “Wij onderschrijven de doelstellingen van de Stichting. Met de ondertekening van het manifest verklaren wij dat wij bij het repareren en onderhouden van het wagenpark zullen kiezen voor duurzaamheid. Een logische stap gezien onze doelstelling inzake innovatie en duurzaamheid,” aldus Henk Vonhof. “We willen het wiel niet opnieuw uitvinden door een nieuw initiatief in de markt te zetten.  De norm van Duurzaam Repareren wordt al geaccepteerd door de ANWB, verzekeraars, fleetowners en vooruitstrevende leasemaatschappijen”.

Het groeiende draagvlak voor Duurzaam Repareren leidt ertoe  dat veel automotive bedrijven en ondernemers overgaan naar een duurzame bedrijfsvoering en zich laten certificeren. Naast veel individuele ondernemers sloten toonaangevende ketens zich aan, zoals Stern Schade, ASN, AAS, ABS, AH, Care Autoschade, Carglass  en Kwik-Fit.

terberg1