Tim Coronel ambassadeur Duurzaam Repareren

TimDe stichting Duurzaam Repareren is onlangs opgericht en gestart met een pilot. Met de pilot wil men in de praktijk toetsen wat er mogelijk is om het onderhoud aan motorvoertuigen zo milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden. Tijdens de pilot zullen alle vestigingen van The Alwaysbemoblie Company (300+) gecertificeerd worden. De stichting ontvangt veel enthousiasme voor hun initiatief. Bekende en minder bekende Nederlanders dragen de stichting niet alleen een warm hart toe maar willen ook een bijdrage leveren aan het succes van de stichting en daarmee aan de duurzaamheid. Één van hen is Tim Coronel.

Wie auto en autosport zegt, roept al snel de naam van Tim Coronel. Maar auto en Duurzaamheid?

Tim: ”Veel mensen associëren duurzaamheid met geitenwollen sokken. Maar tegenwoordig kan duurzaamheid ook ongelooflijk sexy zijn, iets waarmee je onderscheidend vermogen realiseert. En duurzaamheid kan juist ook ‘sneller’ zijn. Daarmee zal ik de wereld nog verrassen“.

Duurzaamheid is dus een belangrijk issue voor jou. Vinden we dit ook terug in je eigen bedrijfsvoering?

Tim: ”Jazeker, wij werken bijvoorbeeld bij ons Coronel Kartracing samen met de Climate Neutral Group. Wij hebben een compleet programma waarmee wij allereerst onze CO2 uitstoot zo laag als mogelijk brengen en de uitstoot die vervolgens rest wordt door ons gecompenseerd. Wij doen dit omdat we het gewoon belangrijk vinden dat mensen plezier kunnen blijven beleven, maar dat dit niet ten koste van het milieu gaat. Maar er zijn ook economische voordelen aan duurzaamheid. Besparen op energie is goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee”.

Waarom wil je nu juist het initiatief Duurzaam Repareren steunen?

Tim: ”Ik vind dit een fantastisch initiatief omdat het de consument in staat stelt voor ‘groen’ te kiezen. Dat de consument zijn auto milieuvriendelijk op de weg kan houden en zonder dat dit meer hoeft te gaan kosten. En, zo draagt iedereen ook bij aan de toekomst van mijn kleine meid, Puck”.

Wat is jouw visie in de relatie tussen de mobiliteit en duurzaamheid?

Tim: ”Mobiliteit kan veel duurzamer, dus moet het veel duurzamer. Omdat het niet duurder hoeft te zijn, het ongelooflijk sexy is en…. het ook nog sneller kan. Maar natuurlijk vooral voor mijn kind en alle andere kinderen”.

Gaan we nog iets spraakmakends van je horen?

Tim:”……Ja natuurlijk!! Maar ook Tim Coronel moet Duurzaam zijn. Dus blijft dat nog even geheim, want ik wil de wereld blijven verbazen!!!

Op 2e Kerstdag vertrekt Tim Coronel wederom voor de Dakar 2012, die van 1 t/m 15 januari verreden zal worden.