Trailerspecialisten ETC gaan ook voor Duurzaam

European Trailer Care (ETC) eerste duurzame keten van trailer specialisten

Onlangs zijn de European Trailer Care (ETC) en de stichting Duurzaam Repareren de samenwerking aangegaan. Alle dertig vestigingen van ETC worden in de komende periode gecertificeerd. Omgekeerd zullen de leden van ETC kennis beschikbaar gaan stellen om deze specialistische sector duurzaam op de kaart te zetten.

“Juist in mindere tijden moeten wij scherp aan de wind zeilen: zegt Anton Muller, voorzitter van de ETC. Dan is het essentieel dat je het proces duurzaam hebt ingericht. Duurzaamheid is wat ons betreft niets meer of minder dan het bedrijf toekomstbestendig maken. Bij ETC stellen wij de klant, de fleetowner, centraal en wij zien dat die klant ook eisen stelt aan onze duurzaamheid. Daar sluit het certificaat Duurzaam Repareren dus naadloos op aan”.

De leden van ETC gaan de duurzame kar trekken op gebied van onderhoud en reparaties. “Onze normering is voornamelijk gebaseerd op personenauto’s: aldus Angelica Gravendijk van Duurzaam Repareren. Door ons certificaat Duurzaam Carrosseriebedrijf, dat wij samen met CarrosserieNL hebben ontwikkeld, zijn we echter niet helemaal blanco. Maar de kennis bij de leden van ETC zal ons zonder twijfel helpen om ambities concreet te maken.

Ernst Woortman, formule manager ETC: “Wij hebben speciaal hiervoor een werkgroep ingericht die kennis en inzichten op gebied van duurzaamheid met elkaar en met de stichting zal delen. Deze kennis kan de stichting ook goed gebruiken voor de Green Deal die binnenkort met de overheid wordt afgesloten.

In de komende periode zullen alle dertig vestigingen van ETC worden gecertificeerd. Aan de hand van de praktijk ervaringen zal zomer 2015 het definitieve Pakket van Eisen door het College van Deskundigen van de stichting worden vastgesteld.